Home » Schroth oefentherapie bij scoliose

Schroth oefentherapie bij scoliose

Schroth Best Practice Therapie in Nederland.

schroth

De methode Schroth is de enige therapie bij scoliose waarvan het effect wetenschappelijk is bewezen. De behandeling is doelgericht, specifiek en eenvoudig toe te passen in het dagelijks leven.  De therapie en houdingsadviezen worden individueel aangepast aan de persoonlijke situatie, zoals leeftijd, prognose, conditie, brace of operatie.

 

Hoe werkt Schroth therapie?

De Schroth therapeut zal de patient nauwkeurig onderzoeken, dit gebeurt met behulp van een spiegel. Hierdoor kan de patiënt zelf de houding observeren. Het is voor veel patiënten bijzonder om de kromming door scoliose zo te kunnen zien, en observeren hoe zij hun rug tijdens dagelijkse activiteiten gebruiken. Zo heeft iemand met scoliose altijd een voorkeur voor het bewegen “met de bocht mee”, waardoor ongemerkt en onbedoeld de verkromming wordt gestimuleerd. Wanneer je je hiervan bewust wordt kan je dit ook veranderen.

Het oefenprogramma wordt aan de individuele situatie toegepast. Het doel van de therapie is de verergering van de scoliose te voorkomen en deze het liefst te verminderen.

De ervaring leert dat met de Schroth Best Practice behandeling opvallend goede correcties mogelijk zijn!

Wat is scoliose?

Onderzoek en behandeling >

Folder Schroth therapie >

Scoliose-behandeling Oefentherapie Cranendonk