Home » Diastase en Stoma

Diastase en Stoma

Het Me+ vitaliteitsprogramma is ontwikkeld voor patiënten met een stoma. Het is bedoeld om zelfvertrouwen op te bouwen in het bewegen en leren dat door core-oefeningen de buikspieren weer sterker te maken. Door aan lichaamsbeweging te doen verminder je de risico’s op andere gezondheidsproblemen als stomabreuk maar ook hart en vaatziekten, diabetes, obesitas, kanker en depressie.

Door op een correcte manier je core aan te spannen verminder je de buikdruk, daarnaast is het belangrijk om dit toe te gaan passen in je dagelijks leven, zodat bij opstaan van een stoel, tillen, sporten etc. de buikdruk niet verhoogd. Naast de juiste spierspanning is het belangrijk dat je houding goed is. Een inactieve houding verhoogt de buikdruk en een juiste ademtechniek.

Mirjam van de Moosdijk heeft in 2018 in Engeland de cursus train de trainer voor het Me+ programma gevolgd en geeft nu cursussen aan stomaverpleegkundigen voor de firma Convatec.

Patiënten met stoma, diastase maar ook na een buikoperatie kunnen voor begeleiding en herstel in de praktijk in Budel of Maarheeze terecht.

Ook worden workshops gegeven voor groepen. Voor meer informatie neem contact op telefonisch of per  e-mail.