Home » Cursus

Cursus

In het voorjaar van 2018 heb ik in de UK de cursus Train the Trainer gevolgd van Sarah Rusell, om de cursus Me+ recovery te mogen geven. Deze is in het Nederlands vertaald in het Me+ vitaliteitsprogramma.

Voor stomaverpleegkundigen geeft Mirjam van de Moosdijk cursussen Me+ vitaliteitsprogramma. Dit zijn geaccrediteerde cursussen, deze worden verzorgd door ConvaTec Nederland. De volgende cursus staat gepland voor juni. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de praktijk of met Convatec.

Voor oefentherapeuten en fysiotherapeuten wordt de cursus Pre- en postoperatieve oefentherapie met behulp van het Me+ vitaliteitsprogramma momenteel alleen incompany gegeven. De kan opmaat worden aangepast.
Deze cursus duurt een hele dag, maar ook hier zijn aanpassingen mogelijk. Het is bijvoorbeeld mogelijk vanuit ons een stoma-verpleegkundigen te regelen voor de algemene informatie, dit mag ook zelf geregeld worden vanuit eigen instelling.
Op dit moment is de cursus nog niet geaccrediteerd. Indien hier veel behoefte aan is kan deze worden aangevraagd.

De planning is ook een cursus voor de eerste lijn op te zetten. Bij voldoende animo hoop ik eind van dit jaar een cursus Pre- en postoperatieve oefentherapie met behulp van het Me+ vitaliteitsprogramma aan het eind van dit jaar te kunnen aanbieden.
Heb je interesse, stuur dan een e-mail naar info@oefentherapiecranendonck.nl
Bij een deelnemers aantal van minimaal 15 zal er zeker een cursus starten.

Wil je intussen meer weten over het Me+ vitaliteitsprogramma kijk dan op de website van Convatec.nl/meplus of laat je stomapatiƫnt een oefenpakket aanvragen bij ConvaTec: 0800-0224444